11 Mayıs 2009 Pazartesi

Dinlerin Avantajları

İnsanlığın herzaman değişik türde dönemleri olmuştur.Peygamberlerin ilk ne zaman ortaya çıktıklarıyla ilgili bir fikrim yok.Ama eminim dünya ''tanrı bize kendisinden bahsetmeden önce'' çok daha güvenliydi.

-
İsanın tanrı olduğuna inanırlar.İnsanlarla birlikte bir dönem yaşadıktan sonra 2009 sene önce geldiği yere geri döndü ve bir daha kendisinden haber alınamadı.Ve çok tuhaftırki,insanlardan biri olduğu zamanlarda dönemin hiçbir yazar ve tarihçisine ''görünmemiş'' ki bunun sonucunda kimliğiyle ilgili İncil dışında hiçbir yan kaynak bulunmamaktadır.Ancak bunlara rağmen milyarlarca insan ''tanrılarının tekrar insan olmasını'' bekleyip dua ediyolar.Peki neden İsa geri dönmeli?Onları ofisinden kurtaramaz mı?

-
Şuan sokakta ben müslüman değilim dediğim zaman bu ''hoşgörü dini''ne inanmadığım için öldürülebilirim.Hristiyanlık ve Yahudilikte belki bu bir ölçüde aşılmış ama konu muhavazakarlık olunca durum pekte farklı değil.

-
Şu sıkı din yarışı döneminde hangisinin daha avantajlı olduğunu araştırmak istedim.Belki bu konuda kafası karışık olup ''4'' yol ayrımında kalanlara yardımcı olurum diye.
-''Ortak Tanrı'' yahudileri üstün ırk kılmı
ş ve daha fazla para kazanmaları gerektiğini düşünmektedir.
-''Aynı Tanrı'' müslümanlara yahudileri ve hıristiyanları gerekirse öldürmeleri gerekti
ğini söylemiş ve biraz da dua karşılığında gayet güzel bir cennet vaad etmiş.
-''Bu Tanrının'' hıristiyanlarla olan ili
şkilerine baktığımızda,siz kafanıza göre takılın,zamanı geldiğinde gelip sizi alacağım,bırakın müslümanlar yahudilerle savaşmaya,yahudilerse kağıtları yeşile boyayıp onlara tapmaya baksınlar dediği görülmektedir.

-Özetlersek:
1-Yahudili
ği seçerseniz rahatca yaşayabilirsiniz(para bol).Ancak müslümanlar gibi milyarı aşkın düşmanınız olacak
2-Müslüman olursanız zengin yahudiler siz onları öldürmeye ba
şlamadan sizi yoketmeye bakacaklar.Ve vaad edilen cennet için günün birinde üstünüzden geçen bir füzeye kafa atacaksınız.Ve muhtemelen cenneti bulamayacaksınız
3-Hıristiyan olursanız hem müslüman dü
şmanınız olucak hemde %100 İsayı göremeden ölüceksiniz.Öyleyse bu bekleyiş neden diye bir soracaksınız kendinize.Cevap muamma...

Simdi siz seçin hangi din daha avantajlı.
-Ben bunlara inanç de
ğil avantaj derim.Çünkü sadece yararlanabilirsiniz.Zaten bunun için varolmadılar mı?Şimdi ya bu saçma düzene katılırsınız ya da karşısında yer alırsınız.Seçim sizlerin.Yukarıda söylediğim ''4'-cü yol budur.Ve gerçek Tanrı asla 3-lü oynamaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu Blogda Ara